Трима души получиха нов шанс за живот след донорска ситуация, реализирана

...
Трима души получиха нов шанс за живот след донорска ситуация, реализирана
Коментари Харесай

Трима души получиха шанс за живот след донорска ситуация

Трима души получиха нов късмет за живот след донорска обстановка, реализирана от екип на болница " Пирогов ".

Това става допустимо откакто на 6 септември околните на изпаднал в мозъчна гибел 41-годишен мъж вземат решението да дарят органите му.

Ден по-късно трима българи са трансплантирани в две лечебни заведения. Медицински екипи на УМБАЛ " Александровска "  присаждат бъбреци на 34-годишна жена и 44-годишен мъж с хронична непълнота. Те са определени с максимален % органна съгласуемост с донора от общо 6 поканени за оценка от листата на чакащи.

Мъжът е от Бургас, на хемодиализнодиализно лекуване от пет години. Жената е от Варна и към момента не организира диализно лекуване. Състоянието им е устойчиво, с доста положителни витални индикатори и диуреза.

Екип на Военномедицинска академия (ВМА) извършва чернодробна трансплантация на 58-годишен мъж, която траяла към 6 часа. Към момента пациентът се намира в приемливо положение, екстубиран, контактен и съответен.

Другите органи на донора не са били подобаващи за трансплантация.

От трите столични лечебни заведения изричат откровени съболезнования на околните на умрелия мъж и адмирират тяхното благородно решение да дарят органите му за спасяването на други човешки животи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР